Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οργιο αίματος και εκτελέσεων ελλήνων απο τονΑττίλα

1974

Οργιο αίματος και εκτελέσεων ελλήνων απο τον Αττίλα στο Τζιάος, το Παλαίκυθρο, το Μαραθόβουνο και άλλα χωριά της Μεσαορίας

Title Filter      Display #  
# Article Title
1 20.7.1974: Εφεδροι επιτίθενται και εκκαθαρίζουν τα χωριά Επηχώ, Ξερομονάστερο, Πέτρα του Διγενή, Μπέκογιου και Τζάος στην περιοχή της Μεσαορίας
2 14.8.1974: Πέντε ελληνοκύπριοι παραδίδονται στον τουρκικό στρατό στο χωριό Τζάος στη Μεσοαρία μπροστά στον φωτογραφικό φακό τούρκου φωτογράφου, αλλά αργότερα εκτελούνται και ρίχνονται μέσα σε πηγάδι μαζί με άλλους
3 .8.74Τούρκοι στρατιώτες ρώτησαν νεαρόελληνοκύπριο αιχμάλωτο τους από τοΑρναδί αν ήθελε να του δέσουν τα μάτια,αλλά εκείνος δεν δέχτηκε και στη συνέχεια αυτοί τον εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια τουΧρίστου Κυπριανού,στην περιοχή του χωριού Τζάος στη Μεσαορία
4 17.8.1974: Οργιο αίματος στο Παλαίκυθρο με ομαδική δολοφονία 16 ανδρών και γυναικοπαιδών σε σπίτι του χωριού, αλλά και με μαζικούς βιασμούς νεαρών κοριτσιών.
5 15.8.1974: Πενήντα Εθνοφρουροί παραδίδονται ομαδικά στους Τούρκους στο χωριό Βώνη, που μετατρέπεται σε κόλαση εκατοντάδων εγκλωβισμένων, οι οποίοι βασανίζονται μέχρι θανάτου.
6 15.8.1974: Το Εξω Μετόχι στα χέρια των τούρκων εισβολέων. Βιασμός γριάς και απόδραση τριών ηλικιωμένων στους Τρούλλους μέσα από τις τουρκικές γραμμές.
7 15.9.1974: Δύσκολες ώρες με μια πατάτα την ημέρα στις σπηλιές της Αγκαστίνας ενώ το χωριό γεμίζει πτώματα από τη βία των εισβολέων.
8 14.8.1974: Δολοφονίες εγκλωβισμένων και κλοπές κοπαδιών στο Μαραθόβουνο και τον κάμπο της Μεσαορίας, ο οποίος μετατρέπεται σε πεδιάδα του αίματος.
9 14.8.1974: Δραματικές συνθήκες περνούν οι εγκλωβισμένοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βιτσάδα. Νέες βιάζονται ομαδικά, ηλικιωμένοι βασανίζονται, ενώ ακατάλληλο νερό, πολλές φορές αναμιγμένο με πετρέλαιο, προσφέρεται σε όσους απέμειναν στο χωριό.
10 28.8.1974: Η Μουσουλίτα ξεκληρίζεται με τη μεταφορά των 30 εγκλωβισμένων που έχουν απομείνει στο χωριό πρώτα στο Μαραθόβουνο και αργότερα στη Βιτσάδα.